fredag, december 09, 2005

Mardrömslägenheten, del II

Lägenheten blir givetvis en följetong. Vi flyr åter till "lyan", som känns som en välkomnande famn vid detta laget då klockan är ett, söndag natt.

De som har förstahandskontraktet bor i Stockholm. Emilia och hennes son har bott där före oss, i andra hand. Markus ringer Emilia för att fråga om städningen, hon bekänner genast färg. Hon hann inte städa "för att hon skulle hämta sin son". Trots att hon fått fyra dagar extra av december för att städa. Hon ska ringa upp, men ringer inte. Hon har inte tid att städa. Förstahandskontraktarna tycker det är hemskt, men är rädda för att åka på fakturan från städfirman vi vill anlita. Plötsligt skickar Emilia ett argt sms och påstår att hon VISST städat. I lägenheten väntar dessutom två brev från inkasso på henne.

Till slut blir vi erbjudna 500 spänn för att städa trean. Ett skämt, anser vi. Tillslut städar två kompisar till Stockholmsborna lägenheten. I morse, fredag, kunde vi ställa iordning. Och nej, lägenheten är egentligen inte godkänt ur städningssynpunkt. Men den är beboelig.

Badkarsbaden, med tillhörande inpackningar, som jag drömt om kan jag dock fortsätta drömma om.

Inga kommentarer: