fredag, december 09, 2005

Mardrömslägenheten

Här är scenen: Vi har precis kommit ner till Umeå. Det är söndag, klockan är tio på kvällen. Vi har burit upp alla grejor i Markus och Martins nya lägenhet och de har åkt iväg för att lämna tillbaka hyrsläpet vi harvat oss ner från Piteå i 70 km/h med.

Jag och Hemi ska göra i ordning kvällste och bädda så att vi kan gå och sova. Det är då jag upptäcker det. Lägenheten är skitig. Den är Väldigt Skitig. Under en snabb inventering finner jag: glassplitter, spagetti, ketchup, oidentifierbar gegga i ugnen, vatten med matrester som skvimpar i den avstängda frysen, kaffesump, lökskal, chipsrester, nötskal, opoppade popcorn, damm, fimp och aska på fönsterbrädet i vardagsrummet. För att inte tala om vad som fanns kvar i toaletten och den gråa stelnade kakan som sökte sig ur från under badkaret och runt toaletten.

Där sitter vi alltså. Eller sitter och sitter, Hemi står och halvsover med hängande nacke eftersom hon uppenbarligen anser att det är för skitigt för att sätta sig ner. Jag konstaterar att här ska vi INTE sova. Men Markus kommer aldrig. Bilen har kejkat ihop. Jag och Hemi väntar alltså i Den Väldigt Skitiga Lägenheten i tre timmar. Jag sitter på en stol och försöker hålla mig från att gråta medan Hemis nacke hänger ner mot golvet.

Och att laga bilen - det kostade 6 500 kronor.

Inga kommentarer: