tisdag, december 12, 2006

Men, vad är det med mig ...

... och hundar? När vi skulle gå in genom porten efter eftermiddagspromenaden såg jag en hund i ögonvrån. Den stod och åt sopor i ett buskage. Jag lämnade vagnen och kikade mig omkring efter en ägare. Ingen i närheten. Närmade mig med en nyfiken Hemi, men då morrade hunden.

Band fast Hemi i ett träd och lockade på sopätaren, som knappt bevärdigade mig med en blick. Fick syn på Bostaden-kvinnan som putsade fönster och frågade henne om hon sett någon ägare. Det hade hon inte. Under tiden spatserade hunden iväg. Det fanns inte mycket jag kunde göra, vid det här laget hade jag dessutom en tjutande hund vid ett träd och en gråtande bebis i barnvagn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är som du så jag har hört mig för med Maria Karlsson som är veterinär i öjebyn. Hon säger att mans ka ringa till kommunen och rapportera om man ser att djur far illa. De kollar upp allt. Bra va! Jag har också gått till polisen när jag sett vovvar som är instängda i bilar då det är +30 ute. De åker och släpper ut dem. Jag har en granne som är vidrig med sin schäfer och nu ska jag jäklar sätta dit henne!

Mari sa...

Hej Ewa, tack för all info. Nästa gång vet jag vad jag ska göra!