onsdag, december 06, 2006

Tips inför julbordet

Läste i DN hur man äter mest ekonomiskt på julbordet, kan vara bra att veta för alla som ska på firmafest:

Dyrt: löjrom, ål, kallskuret vilt, skaldjursrätter och fina ostar
Mellanklass: lax, revbensspjäll och kallskuret
Billigt: sill, ägg, julskinka, kål, lutfisk, Janssons frestelse och risgrynsgröt

På tal om mat tänkte jag på en sak som är lite konstigt - på purékursen igår rekommenderade de att man värmer upp maten till barnen i micro. Micro är ju det absolut sämsta sättet att värma mat på, det tar bort en massa näringsämnen.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vad säger man, suck! Det verkar som att man verkligen ska göra som man känner och själv tror istället för att lyssna på skrämselpropaganda och BVC tanter med konstiga matvanor. Suck!
Har inte hämtat Mollys fina nattis än, måste bli av i veckan. Då får jag iallafall träffa en barnmorska som jag gillar! Puss på dig vännen!

Anonym sa...

Kul att du är en mamma-alien! Jag kände mig ju också som det på purékursen, och slutade sen som du vet. Det kändes bara bra! Jag ser fram emot fikat på Lördag, vilken tid är det? Kram.