torsdag, februari 01, 2007

Om vår trogne oanmälda gäst

Kväll i Piteå. Tyst och stilla, förutom en brasa som sprakar.

Katten Nisse har kommit in för natten, han ligger här i den grå soffan i datarummet där han egentligen inte får ligga, men han är också den enda bofasta som är hemma. Så jag låtsas som ingenting, det är rätt mysigt med hans tystlåtna sällskap.

Våra tjejer ligger och sussar i sovrummet, själva ska vi snart dricka en kopp te.

Ska förresten rapportera att vi fortsätter hyra ut huset, antingen mars eller april ut. Känns bra att någon bor där och kollar till det. Lars-Eric, en av ägarna till kenneln som Hemi kommer från, brukar titta in hos oss då och då när han varit i Luleå genom jobbet. Alltid oanmäld, oftast lagom till middagstid. Hemi, som bott hos dem i åtta veckor för fyra år sedan, blir TOKIG när han kommer. Hoppar och hoppar och hoppar för att sedan somna i hans knä. Men sist han var förbi öppnade vår hyresgäst. Gissar att det inte blev någon middag för Lars-Eric den gången. Han längtar nog också till ordningen är återställd.

Att han varit förbi läste vi oss till i det årliga julbrevet som de alltid skickar ut. Där fick vi också veta att en av Hemis kullsyskon åkt till hundhimlen på grund av sjukdom. Med brevet kom också suget att träffa Hemis uppfödare. Så någon helg inom en inte allt för avlägsen framtid åker vi nog till Lindmyra och hälsar på och visar vårt nytillskott i familjen, som vi faktiskt lovade i våras ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej husgaster det kanns mkt tryggt och bra att ni ar hemma pa Trossgatan hos Nisse .Vi ar kvar pa Koh Lanta vi trivs bra med hotellet och den trevliga personalen.I gar var jag spatta bakom Fred pa EU-moppe tank att jag maste aka till Thailand for att fa aka med honnom.I morgon blir det batutflykt.Halsa Marten och Tove om ni hor av varandra.Stor kram och ni vet vem som ska ha den storsta.

Anonym sa...

om jag får vill jag också följa /karin

Mari sa...

Jag tror att Nisse tycker det är härligt att vi är här, han ligger i knät framför datorn och går fot bredvid mig när jag går någonstans i huset - men just nu är han ute på äventyr i det sköna vädret.
Jag skulle vilja se kort på dig som spätta!
Siri skickar en nyvaken kram till Thailand.

Klart du får följa, Kajsa.