onsdag, februari 28, 2007

Stannar ...

Siri missar chansen att fira sin mormors födelsedag. Jag vet, det är tråkigt både för oss och för mormorn. Men jag känner att jag inte orkar åka de där tjugo milen. Speciellt inte eftersom Markus måste vara på skolan på fredag, då blir det bara packa och resa av allt.

Att ha huvudansvaret för tjejerna medan Markus var borta gick jättebra, men utan att vara medveten om det tror jag att jag mentalt satt upp någon stoppgräns för att orka. Så blev Markus sjuk och jag blev direkt huvudansvarig igen och sedan var han tvungen återvända till skolan ... och ja då är det jag som ror skutan om dagarna.

Det tog mer energi än jag trodde.

Att Hemi inte är frisk, att jag inte kan lämna henne ens tio minuter själv utan att hon kliar eller slickar så hon får ont börjar bli påfrestande. Att vara hemma 22-23 timmar om dygnet, förutom när vi promenerar tillsammans. Att inte kunna åka in till stan och fördriva några timmar med att få nya intryck blir ganska jobbigt i längden - och det har varit mycket vaka över Hemi en lång tid.

Så jag vill stanna här. Rå om den lilla familjen. Fira frieriet med lite take-away tapas. Försöka hämta lite kraft.

Mormor, vi får fira dig nästa gång vi är hemma.

5 kommentarer:

Maria sa...

Är det värt/ide att ge Humlan en kortisonkur? Under en period nu i vintras kliade Piraten så mycket att både jag och han hade svårt att sova. Bestämde mig för att ge han dom sista kortisontabletterna. Dom verkar ju snabbt och han kunde (helt knäckt) sova en hel dag, utan att det kliade över hela kroppen. Ibland är det ett måste för alla att få lite avlastning.

Vi tänkte på er igårkväll då vi för ovanlighetens skull gick genom stan. Saknar våra kvällsrundor i södra hamn.
Blöta hundpussar // Maria och Athos

Mari sa...

Pratade med veterinären igår och han tyckte inte att vi ska ge kortison med tanke på den stundande allergiutredningen. Tydligen så förstör kortisonet den (?)

Men hon har tydligen svamp än, så vi kör nu även svampschampo för att få bort klådan, vi får se om det hjälper. Annars blir kortison ett måste. Suck.

Saknar också våra stan/södra hamnrundor. Minns du när Humlan blev mörkrädd? Saknar promenadkompis här i Umeå.

Hemi hälsar från sovrummet, hon ligger och vilar middag med syrran (sköter, om man frågar henne själv).

Många kramar.

Maria sa...

Det är klart om vetrinären säger det så.. Till oss sa dom att kortisonet inte påverkar svaren på en blodprovs analys, men det beror kanske på vilka tester man ska göra. När vi skickade Athos blodprov på analys hade han gått på kortison (bägge gångerna tror jag).

Jo vi glömmer aldrig Humlans reaktion den där kvällen:) Athos hälsar att han har bakat supergoda kakor igår som han gärna(?) delar med sig av till Humlan om hon kommer på ett besök. Krya på er..

// Maria

Anonym sa...

Hej på er! Kul att se er på nätet, Markus har nog läst bloggen på min dator medans han var i usa, därav att jag har adressen:-) Tråkigt med Hemis tassar, har en kompis som haft samma problem med sin hund men som de nu börjat avta för, ska höra vad dom har gjort. Skickade Pierre med mina vantar och datafodralet med Markus? Tänkte knalla ner till er och hämta det, men först måste jag avklara en tenta på tisdag. Jag hör av mig. Mvh Stina

Mari sa...

Maria, vi ska tydligen börja med allergifoder ... om jag känner Hemi rätt kommer hon ju att älska fodret ... inte. Det är svårt när man känner sig villrådig, men något måste vi ju göra för såhär kan vi inte ha det. Kakor låter bra, vi vet ju alla vad Athos går för i köket!

Hej Stina. Hoppas du haft en bra resa. Du får gärna höra vad din kompis har gjort för att få sin hund bra, alla tips och idéer är bra.
Japp, Pierre skickade vantar och datafodral - de ligger här på var hatthylla så det är bara att komma förbi. Ta gärna med Hekla.

Lycka till på tentan.