måndag, mars 26, 2007

Tankar kring hemflytten

Som en överraskning var Markus klar i skolan till lunch, förutom två timmars hemmaplugg. Vi firade med vårens första kaffepaus på balkongen! I t-shirt!

Efter promenad, stan-visit för att hämta ut min ring som blivit fixad av guldsmeden (gammal ringa som var för liten) och utefikat hettar det lite på kinderna.

Trots att det varit en härlig dag känner jag mig trött. Dels har Siri sovit rätt dåligt i natt, tror hon har haft magknip för hon har blundat och velat sova men vridit och vänt på sig och pruttat en hel del. Dels börjar funderingarna kring hemflytten tränga sig på. Hur lösa det hela praktiskt? Packning, flytt, städning och vad bör fixas därhemma? Sen känner jag att vi är lite på olika plan jag och Markus. Han längtar hem mycket, han säger det och jag ser det på honom. Han längtar efter att kunna göra saker på egen hand, utan att ha dåligt samvete för att jag först är hemma med Siri hela dagen - och om han åker bort - hela kvällen. Så skulle det ju inte vara i Piteå.

Visst längtar jag efter familj och vänner, men samtidigt tycker jag att det är så lugnt och skönt här i Umeå. Kanske vågar jag inte riktigt känna efter, kanske är jag rädd att det ska bli så mycket folk hela tiden hemma hos oss (som jag kände precis när Siri fötts). Jag vet inte och det ordnar sig väl. Men lite på olika ställen känns det som vi är.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår känslan! Var orolig för att behöva "stänga dörren" för människor som jag tycker om bara för att få vara ifred nångång. Så har det inte blivit dock. Men ni är ju poppis och bor tillgängligt...och i trötthet kommer matthet kommer tankar på jobbigt osv osv tur att det finns en morgondag. KRAM

Anonym sa...

Jag tänkte bara som tröstens ord: med en ny bebis kommer massor av folk så tätt, det är ditt sista minne hemifrån, jag hoppas ni kan ha det lugnt och skönt i piteå också.

Mari sa...

Jo, Emma jag tror att du har rätt. Ska till tidningen och prata sommarjobb nästa gång vi är hemma. Vi får se hur det blir, men det skulle vara skönt om det blir ett litet glapp mellan hemflytt och jobbstart så man hinner komma in i gängorna igen.

Idag känns det bättre, men jag umgås med dessa tankar lite då och då och tänkte att det är bättre att vädra dem än att stänga in dem.
Kramar till er båda.

Hanna sa...

Jag kommer inte ihåg att du någonsin så länge vi kännt varandra varit ledig en sommar. det är ju då man får jobb och man behöver pengar. Men man ska orka oxå. Och sommaren ska vara energigivande, inte utsugande. Så ta lite vila vännen! Du jobbar ju dessutom redan extra. KRAM och kram och puss

Mari sa...

Nej, sist jag var ledig en sommar var nog före man började sommarjobba ... när var det första året på högstadiet? Ja, ja förhoppningsvis blir det ett glapp med dagar att iordningsställa huset och njuta. Förresten har vi hyrt ut huset även nästa månad. Perfekt. Tänk att vi fick hyra ut det alla månader vi ville!