torsdag, januari 10, 2008

Sockermonstret skriker

Inget socker, inget vetemjöl, ingen pasta, potatis och inget ris sedan i måndags.

Tisdag eftermiddag kickade det dåliga humöret in. Sedan dess har det mer eller mindre hållt i sig. Vet att det beror på sockersug. Inte så att jag vill slänga i mig en massa godsaker, det är mer ett monster i magen som skriker och gör mig otålmodig. Och sur.

Idag har det varit bättre, men nu på kvällskvisten känner jag av det igen. En kopp te utan honung får hjälpa mig att få tyst på sockermonstret ...

Annars går GI-kosten bra. Frukostarna funkar fint, gott med varmt i kroppen faktiskt. Sedan tror jag att det hjälper till med lediga morgnar, jag tycker verkligen inte om att äta fort och jag tror att omelett kan ha en tendens att växa i munnen om man måste fort-äta för att hinna till jobbet.

Lunch och middag är det kött/fisk/fågel i olika former samt grönsaker som gäller. Känns snarare som man borde gå upp i vikt istället för ner ... men vi får se.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen känslan. Sockermonstret är ingen lek. Du gör det bra, jag blev piggare när jag skötte kosten bättre. Det är en otrolig vinst.

Kram

Anonym sa...

Jag tänker på hur duktig du är när jag själv svullar i mig ett kilo socker om dagen. Jag förstår knappt hur du härdar ut!

Mari sa...

Javisst är det så Ingela, jag kände att det var dags. Jag har svårt för medelvägen när det gäller socker, det är nästan antingen eller som gäller för mig. Tyvärr.

Hanna, ibland härdar jag knappt ut. Då blir jag ledsen istället.