fredag, mars 21, 2008

Lång långfredag

Mörkläggningsmetoden av sovrummet har funkat två morgnar nu. I morse vaknade inte Siri förrän pappan klev upp för att åka till Kåbdalis. Och då var klockan efter sju. Halleluja!

Medan Markus tillbringade dagen på bräda har jag och mina tjejer haft fullt upp. Först träffade vi Maria och Athos och gick en förmiddagsprommis. Trots att man gått i nejderna tusen gånger om så lärde vi oss en ny, superbra runda där hundarna kunde springa lösa hela tiden. Sedan hängde vi ut i Marias lägenhet och drack kaffe och lekte.

Därefter packade jag in cirkusen i bilen och styrde kosan mot mamma där lunch väntade. Vi pratade brudklänningar, jag skissade upp vår tänkta utbyggnad av huset och sedan avhandlade vi allt och lite till medan Vitsippan sov middag.

Vid halvfyra på Ica i stan gjorde jag misstaget att låta Siri köra egen minikundvagn. Shit, vad jag fick jaga henne. När jag skulle betala stoppade jag henne i en såndär varukorg som stod vid kassan. Hon satt fast och var nöjd och jag kunde betala (trodde jag) i lugn och ro. Damen bakom snörpte på munnen, hon gillade inte min barnmetod. Men sedan visade det sig att jag glömt betalkortet i bilen ... Bara att parkera kvittot och traska ut och hämta Visakortet.

Väl hemma fick vi senkommen middagsinbjudan till påskkväll med min mammas karls släkt. Vi duschade, jag och Siri, och slängde på oss nya kläder (som vanligt hade jag lufsat i underställ hela dagen). Åkte iväg och kände mig supertrött. Men så fick vi en sådan toppentrevlig kväll. Fint hus, trevligt sällskap och god mat och gott gott vin. Så härligt att åka hem med en nöjd och glad känsla i kroppen. En gammal brudklänning fick jag också låna för provning, glömde den dock i hallen så mamma kanske tar den till mig imorgon.

Kan lägga till klänningsmönster-ritning och tygutklippning och krönikeskrivning till dagens handligar. Så. Nu. Ser jag. Nästan i kors.

Men det känns lite konstigt att inte tillbringa helgen i Gränsen. Förra året: litet Siribarn, skidåkarrum, hotellfrukost till magnifika vyer, skidtur på fruset vatten och spa-bad med lyxkänsla. Saknar. Längtar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Pust! jag känner igen dom där dagarna fyllda till bredden. Kram på er!

Sara sa...

Sixten har gjort precis som Siri, vaknat tidigare och tidigare, imorse var det halv sex = för tidigt! Så ikväll blir det provisorisk mörkläggning i Hortlax också...
Vi ses i morgon!

Mari sa...

Kram tillbaka Hanna.

Sara, kul att ses idag. Hoppas ni får det toppen i Kåbban!

Anonym sa...

Vi saknade också er på påsken! Jonas saknade Marcus i backen och jag saknade dig och Siri på frusna sjöarna. Igår tog vi samma tur som du och jag gjorde när Siri vaknade i pulkan, du fick amma på isen och Marcus fick komma med rescue-maskinen som skar ihop vid tunneln... Vi klarade oss dock utan några av dessa missöden denna gång!