lördag, augusti 23, 2008

Trollskog och vedeldad bastu

Pysselådran ger sig tillkänna igen. I torsdags när jag var föräldraledig virkade, sydde och pärlbroderade jag och Siri en mössa till Aron. Hon satt i mitt knä och tog bort nål för nål när vi sydde på maskinen.

I eftermiddag när Siri sov åkte jag ut till Bryggmans och handlade en massa höstväxter att plantera i krukorna ute. Eftersom de hade 25 procents rabatt på perenner köpte jag en vit pion, ett fint gräs och taklök att sätta ner i jorden. Vildhallonbusken har förresten gett en del bär denna sommar.

Det märks att det är sista helgen före skolan börjar om och nollning. Livat på studentområdet och nytt folk i stan, kul. I går blev det dock lite spännande för en tjej som cyklade rakt in i grannens stora träd någon gång på nattkröken. Nåja, hon vinglade vidare, men så pass klok att hon faktiskt ledde cykeln bredvid sig.

Idag har vi sopsorterat, skurat kylen och fläkten. Sedan: belöning med lunch på stan. Drack en fantastisk smoothie bland annat. På eftermiddagen svängde familjen Kåhrström in med sin buss, vi fick en pratstund innan vi skulle vidare till Jonas, Anja och Eli. Där blev det god middag med en hel del vänner och sedan krocket, ett besök i trollskogen och det bästa av allt - vedeldad bastu.

Markus ska snart på cruising, jag tar en kopp te och lägger med sedan och läser. Varm och trött i kroppen.

Inga kommentarer: