fredag, januari 02, 2009

Den sedvanliga listan

ÅRETS PROJEKT: Erbjudandet att starta en gratistidning. Utformning, redaktörsskap, journalistik och redigering ihopkokat till min tjänst. Spända axlar, utmaning, glädje, övertid. Ilska och frustration när Extra las ner efter enbart sex nummer. Jag har gått vidare och tycker jag utveckats oceaner – och att jag kommit ett steg närmare det jag verkligen vill göra just nu faktiskt.

ÅRETS HÄNDELSE: Alla trevliga fester. Min fantastiska möhippa och framför allt bröllopet. Fullkomlig lycka över att få bli Markus fru och för att få dela det med så många vackra vänner!

ÅRETS RESA: De små resornas år, igen. Med två heltidslöner planerar vi för någon tripp 2009 – Spanien och Stockholm står på agendan.

ÅRETS HURRA: Att Markus tog kandidatexamen och att han sedan fick jobb, som lön för mödan. Årets hurra är annars inte så hejdundrande känner jag, mer ett stilla, tacksamt hurra för att livet är vackert, för det mesta. Jag är också mycket tacksam för en ny vän, som jag hoppas få dela många upplevelser med.


ÅRETS SLIT: Det berömda livspusslet. Jobb, familj, vänner, kreativitet och hälsa.

ÅRETS PLAGG: Klänning, min djupgröna hemmasydda är jag smått kär i. Annars nötte jag upp mina stuprörsjeans i år. Årets plagg kan också vara högklackat. Att jag inte förstått vilka underverk de gör för både ben och hållning förrän nu.

ÅRETS KÖP: Kanske våra nya cyklar. Eller bröllopsfesten för den delen!

ÅRETS BOK: Svårt, borde föra anteckningar. Blev väldigt berörd av ”Ge aldrig upp”. Just nu läser jag och tycker om ”SOS till mänskligheten”.

ÅRETS FILM: Vet inte. Vackra romantiska dramafilmer är min grej.

ÅRETS MUSIK: Frida Hyvönen.

ÅRETS SORG: Jag klistrar direkt från förra årets sammanfattning: ”Nej, jag tror inte det har varit några stora sorger i år. Förtränger jag eller ska jag vara tacksam?”

ÅRETS MÅL: Att bestämma hur vårt boende ska se ut i framtiden. Innan jul, var mitt mål Och trots det ljuvliga fantastiska huset på Strömnäs, där jag kände att jag skulle bli ett bättre jag, har vi bestämt oss. Går allt vägen bor vi kvar. Och bygger ut.

TANKAR INFÖR NÄSTA ÅR: Jag vill yoga mer, springa mer. Jag vill hitta bra balans mellan jobb och hemmavaro. Jag tror att 2009 blir ett ganska slitigt år om våra byggnadsplaner blir verklighet. Alla beslut – samt att vi inte kommer att kunna bo hemma hela tiden. Men jag hoppas och tror på ett gott 2009.

******

Uppdaterat 090108: Jag uppdaterar min årslista 2008.ÅRETS FILM: "Maria Larssons eviga ögonblick" var väldigt vacker. Tyckte också mycket om filmatiseringen av "Flyga drake", en av de bästa filmatiseringar jag sett. "Sex and the city" var efterlängtad.ÅRETS BOK: Författaren Khaled Hosseini som skrivit "Flyga drake" har även skrivit "Tusen strålande solar" som jag läste förra året och blev oerhört berörd av. Det får nog räknas som årets bok 2008.

Uppdaterat 090119: Jag måste förresten göra en till ändring gällande min årsbästa 2008 (igen).

Det gäller kategorin ÅRETS PLAGG.

Naturligtvis måste min brudklänning nämnas där. Först provning på stadens bröllopsbutik, där jag kände mig lite utklädd och inte hemma. Det fanns ingenting om man som jag inte ville bära axelbandslöst eller djup halterneck. Så jag återgick till en klänning jag fann i ett moderep i en årsgammal Amelia. Pratade med agentur, men klänningen gick inte att få tag på. Sydde upp en variant på den, med lite personliga ändringar.

Sommarlätt bomull med vita broderier och virkad spets. Lite gammeldags lantromantiskt och hippieängel på samma gång, enligt mig. Den dög fint att dansa i hela natten. När vi byggt om ska den få en egen galge med porslinsknopp att hänga på.

Inga kommentarer: