måndag, december 06, 2010

Måndag morgon ...

... hos läkaren.

Mer blodprov.

Remiss till sjukgymnastik och vanlig slätröntgen.

Konstaterad inflammation i knät.

Förståelse, men ingen hjälp.

Jag måste verkligen söka mig vidare, annars kommer jag aldrig att bli bra.

8 kommentarer:

hos oss på lilla backen sa...

Låter inge roligt alls det där, men har du prövat alt. medicin, kanske en kinesolog?! Dom kan säkert se saker som inte läkarna kan se. Hoppas det löser sig snabbt för dig. Kram!

Amanda Mendiant sa...

Så tråkigt vännen. Tänker på dig, hoppas verkligen du kan hitta en lösning på detta.... :/ kram

//Amanda

Anonym sa...

Hej Marie!

Jag har just hittat din fina blogg. Jag fick besvär med mitt högra knä i 25-års åldern. Jag är nu 45 år och har fortfarande besvär om jag belastar knät för hårt. Jag har inte kunnat springa eller rida på många år och det var mina stora intressen...eller rättare sagt så var det en livsstil som var svår att ge upp. Men för ett par år sedan så upptäckte jag yoga. Jag går på ashtanga 2 ggr/vecka, men nu har jag fått så otroligt ont i ländryggen. Ska jag vara tvungen att sluta med yoga oxå. Hur kan något som känns så fantastiskt bra för kroppen och själen vara fel?? Jag går ibland på bodybalance, men gillar yogan ännu mer. Vad tror du som verkar så klok och kunnig!?

Sköt om dej och TACK för en underbar och inspirerande blogg!!!

Varma hälsningar Mika i Skellefteå

Mari sa...

Linda, jag har fått bra hjälp av min kinesolog - det är främst där jag fått insikt om sambandet mellan sköldkörteln och mina inflammationer. Men eftersom jag tror att jag reagerar på Levaxinet så räcker det inte hela vägen. Nu har jag hittat ett sjukhus som kombinerar helhetstänk, örter, antroposofi med traditionell skolmedicin och det låter som något för mig. Får se om det ger utdelning. Tack för omtanken och kram.

Tack söta Amanda! Kram!

Hej Mika! Tack för dina snälla ord! Men vad tråkigt att höra om dina problem, svårt och surt att behöva ge upp motion som man älskar. Jag är ju verkligen enbart en hemmafunderare när det gäller sjukvård, men eftersom du frågar om råd kan jag svara på hur jag tänker.

Jag vet inte om du fått någon förklaring till knäproblemen, men jag tror på samband som den traditionella läkarvården inte alltid är så fokuserade på. Du kanske har någon blockering, någon intolerans eller något annat som man inte alls kopplar ihop med knät i första hand som gör att du ändå får ont. Så var det för mig, även om det aboslut inte behöver vara så för alla. Men jag skulle uppsöka en kinesolog för att få hjälp med helhetsbilden. Kanske kan du även få hjälp med din rygg där? Ett annat alternativ är en hälsoscanning.

Nu blir detta ett väldigt långt svar men jag kopierar från hemsidan www.shiatsupunkten.se - det finns säkert någon i Skellefteå som också utför metoden.

"Med ESTECK medicinska analyssystem kan man upptäcka störningar i kroppens funktioner långt innan allvarliga tillstånd uppstått. Systemet scannar din kropp och analyserar en mängd värden relaterat till din ålder. Du ser själv hela kroppens funktion i fin grafik på skärmen och funktionen i alla viktiga organ. Genom analysen framkommer bland annat hur stress, livsstil och läkemedel påverkar din hälsa och vitalitet. Du får individuellt anpassat kostschema, kosttillskottsbehov, örter m.m. Tillsammans med mig läggs ett schema upp för att på alla sätt stärka hälsan.

Analysen visar avvikelser i funktioner. Du får en funktionsanalys av:

•Mag- och tarmsystem
•Lever och galla
•Respiratoriska systemet
•Hjärt- och kärlsystemet
•Immunförsvarets funktion
•Balansen i det vegetativa nervsystemet
•Det neurologiska och endokrina systemet"

Jag har bokat tid för en scanning.

Sedan tänkte jag på yogan, har du tagit en klass för någon utbildad yogainstruktör? Du kanske spänner dig eller utför någon övning på ett sådant sätt att du får ont? Eller instruktören kanske kan ge dig tips på hur du avbelastar området. Inte ska du ju måste sluta med sådan motion du älskar, då blir man olycklig.

I mitt fall vägrar jag gå med på annat än att det är tillfälligt : )

Hoppas du finner någon rätsida på dina problem, du har min varmaste omtanke. Om du vill får du gärna höra av dig och berätta hur det går! Hoppas jag sått något frö som kan hjälpa dig. Stor kram.

Anonym sa...

Hej Mari
Jag körde stor släggan inom vården å sa att jag förväntar mig samma behandling som en hockeyspelare alltså ska jag ha magnetrötgen.
Jepp å så blev det inom 3 månader för jag kallelsen. För den vanliga rötgen ser ju bara hårdelarna å i mitt fall är det mjukdelarna som är sjuka.
Kör hårt Mari så ser vi snart på korpen för jag har inte kunnat träna där sen Maj.
Eli

Mari sa...

Hej Eli, dina ord är uppfriskande att höra. Kanske borde plocka fram storsläggan jag med, dock tror jag inte den gör så stor nytta i mitt fall. Kanske om jag använder den till att hota någon läkare att skriva ut medicinen jag vill åt i så fall ; )

Hoppas vi ses snart på Korpen, jag saknar dig där Eli!

Kram

Anonym sa...

Får man fråga vart du går? Jag bytte till Cederkliniken och blev mycket mer väl bemött och utredd där än på vc. Hoppas du får rätt hjälp snart kram Helena från xtrav

Mari sa...

Helena, du får självklart fråga vart jag går. Jag går på Cederkliniken och det är inte så att jag blir dåligt bemött, tvärtom skulle jag säga. Ändå funkar det inte, tror jag måste vidare till en specialist. Gäller bara att hitta rätt dock : (

kram!