onsdag, juni 22, 2011

Budapestrulle

12 bitar

6 äggvitor
3 dl florsocker
200 g mixade hasselnötter
1 dl vetemjöl

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk socker
400 g bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar

Ugnstemperatur: 175 grader

Gör så här:

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Vänd ner nötter och vetemjöl.


Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda 15-20 minuter mitt i ugnen.

Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som marängen gräddats på. Låt kallna.

Vispa grädde och socker. Bred grädden över marängen och fördela bären på grädden. Rulla ihop som en rulltårta från ena långsidan. Sikta över florsocker före servering.

Bild från Coop.se

2 kommentarer:

Sara sa...

Ser gott ut! :)

Mari sa...

Det är gott. Försvinnande gott : )