fredag, juli 08, 2011

Vattenmagi

I morse åkte vi mot stugan i Skelleftehamn. En mil från båthamnen blev jag avsläppt. Tog mig sedan mot målet med 1 mils löpning och 1 kilometers simning. Löpningen gick i maklig takt, det var varmt och mycket avgaser.

Simningen däremot, en ny utmaning med simtag i öppet vatten. Markus, Siri och Wiweca agerade tryggt följebåt. Det var kämpigt första delen av sträckan medan sista biten var magisk.

Blått vatten med omväxlande kalla och ljumma stråk. Himmeln ovanför. Den där känslan av att vara ett med elementen. Som om en allsmäktig hand lyfte mig framåt under magen.


När jag kom fram så att jag bottnade litade jag inte på att benen skulle bära mig säkert på de hala stenarna och ta mig till strandkanten. Benen och armarna försvann, mest av kylan tror jag, men efter lite hjälp i land, vila i solstolen och god mat var jag i fin form igen.

Och vilken dag vi har haft. Ren sommarmagi. Bad från bryggan, god mat och tårta, vitt vin på klipporna, min svärmor och hennes syster som stämmer upp i sång och en fläktande båttur tillbaka till bilen nu ikväll. En dag att sent förglömma.

Bilden är framgooglad.

Inga kommentarer: