tisdag, maj 29, 2012

Yoga mudra

Framgooglad bild.

Jag har knappt yogat sedan jag opererade bort blindtarmen. De sittande positionerna har jag helt lämnat därhän. Men i dag har jag känt ett behov. Ett yogabehov. Och så har jag tänkt på workshopen med Magnus Appelberg i Luleå tidigare. Det var en fantastisk helg, jag kände mig så hel och stark och lycklig.


Så när Siri skulle sova yogade jag henne till sömns. Genom de stående, och kroppen kändes så mjuk och öppen så jag bara fortsatte. Inte genom hela första serien, men en god bit på vägen. Och allt bara flöt och kändes mjukt och bra. Har jag tur fick jag till en liten låsning i nacken, dessutom.


Det är märkligt, att det kan gå så enkelt efter så lång tids vila. Och i yoga mudra placerade jag fingrarna kring stortårna. Bara sådär, helt utan problem. Det har aldrig hänt tidigare.


Jag är glad, att jag tog mig tid. Och lyssnade. Inåt.

4 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Härlig blogg ♥

Jag kommer snart tillbaks :)

Kram
Mia

Livet på Storgatan sa...

Hej! Kroppen är fantastisk:)
Kul att du lämnat en kommentar, det blev jag glad över.
Jag springer så ofta jag kan men inte varje dag, sliter för mycket på kroppen.
Men denna vecka plågar jag mig igenom en stor hög med skriv uppgifter till skolan, och jag har verkligen inte bra flyt eller självförtroende när det gäller att skriva text. Önskar att jag hade din fantastiska förmåga till det!
kram och sköt om dig/ Jill

Anonym sa...

Vilken underbar blogg du har! Läser varje inlägg men har inte kommenterat tidigare... Önskar att jag hade din förmåga att se det "lilla" i livet, att ta tillvara på det på det sätt som du kan och bevara det genom text och bilder...

/Anna från Skellefteå

Mari sa...

Tusen tack Mia. Kikade på din fina råa vägg. Gillar mycket! Kram.

Roligt att du blev glad Jill. Då blir jag glad : ) Vad fint du kämpar på med skolan, kan tänka mig att en och annan löptur rensar huvudet rätt skönt. Stor kram!

Hej Anna, tack för din fina kommentar. Kramar och önskan om en fin helg - med det lilla, fina i livet ; )