söndag, september 30, 2012

Recept på maränger


Som utlovat, recept på superenkla maränger.

Det här är grundreceptet som jag följde:

Ingredienser
äggvitor
  • 6 dl florsocker
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Blanda florsocker och äggvitor i en skål. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. När massan pösat till sig efter ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast.
  3. Spritsa till skruvar eller forma till ägg eller berg (fast jag tycker nästan de blir finast när man bara kluttar ut dem med sked). Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
När marängsmeten var klar smälte jag lite mörk choklad och flingsalt och hällde ner. Sedan rörde jag om försiktigt så att smeten blev lite randig.

Inga kommentarer: