fredag, augusti 16, 2013

Några godbitar




Traditionsenligt besökte jag Ekbergs konditori för att köpa en tårtdekoration till Siris födelsedagstårta.

När jag stod i kön i brödbutiken fick jag en flashback till tiden när jag och Markus precis träffats. Två baguetter just därifrån. Köttbullar, ost och orientdressing. En liten mjölktetra följde med i priset, perfekt till det nybryggda kaffet.

I dag firar vi fem år som gifta. Träbröllop. Jag tror att vi firar med en hemgjord variant av baguetterna till lunch i morgon.

Men här på bild är några redan uppätna maträtter från i sommar.

Ovanför, en annan sorts smörgås. Med smörstekta kantareller och en magiskt god smörkräm med citron och dill, allt gratinerat i ugnen.



Räkgryta med fetaost. Och så öl i dessertskålarna. Båda jag och Siri är inspirerade av filmen Marie Antionette. Ska bara hitta riktiga sådana champagneglas!


Pulled pork, med guacemole, godaste salsan och picklad rödlök.






Och några maträtter ur mobilen. God sommarfrukost med sötpotatisgröt, körsbär, osötat jordnötssmör, kokos och smulgubbar från trädgården.


Fräsch dessert hos svärmor. Melon, bär och mangosorbet. Och vitaminfärger!


Siri fick önskekost när hon fyllde år. Kycklingsallad, valde hon. Med rostade pumpakärnor, avokado och halloumi. Reducerad balsamico inte att förglömma. Det är hennes favorit.

5 kommentarer:

Anneli sa...

Åå, den räkgrytan såg ljuvlig ut. Vill du dela med dig av receptet? Kram/ Anneli

Anonym sa...

Hej det skulle inte vara dumt att få vara matgäst hos er ett par veckor för smakupplevelser och inspiration till god matlagning.Kram Gertrud

Mari sa...

Hej Anneli. Receptet finner du nu i ett eget inlägg här ovan : )

Kram,

M

Hej Gertrud, du är välkommen : ) ! Men visst kör man fast i gamla hjulspår och smaker lite till mans. Vardagsinspiration är den svåraste, tycker jag. Kram / Mari

Anonym sa...

Måste säga att allt ser helt fantastiskt gott ut!! Fått lite inspiration. Tack för det.

Mari sa...

Så roligt att höra : )