måndag, september 09, 2013

Att vara i mathimlen

Jag ska inte tjata om helgen, men energihelger är ytterst nödvändiga ibland. Inte för att allt är perfektharmoni, naturligtvis inte. Men jag väljer att fokusera på det bra.
 
Som i lördags kväll när jag satt och sydde och Siri ritade. Vi djupdök i Velvet Underground och diskuterade Euskefeurats "Tankar på nattgammal is", som hon tycker är mycket vacker.
 
Det vackra har också varit vädret, att cykla, och att vara i mathimlen. I går åt vi nämligen hemgjord, friterad falaffel med aioli, salladsblad och en slags guacemolesalsa med majs. Åh, det var magmagi på riktigt.
 
Dessutom har jag gjort något jag länge drömt om, en minidetalj i vardagen kanske, men inte desto mindre. Jag har varit på träningsrunda med min man. En springtur hemifrån, upp till motionsspåret, en kort runda där och så hem igen.
 
Under tiden såg vår dotter på film och åt nacorrullar, ensam hemma med hunden som sällskap (fast hunden blev utstängd ur vardagsrummet - gissar att hon ville åt de där nacorullarna).
 
Som jag förstod hade Markus det där naturliga lätta löpsteget och skulle ha sprungit ifrån mig med lätthet, men jag lämnar orättvisan i det därhän och glädjer mig åt att vi gjort det. Tillsammans.
 
 

2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

En underbar känsla av frihet att få träna tillsammans med sin käraste. Vi har också börjat lämna barn hemma under våra träningturer. Vi njuter av friheten, och jag tror de små gör det också. Det är ju en frihet för dem också ;) Ha en fin vecka!

Mari sa...

Ja det känns lite som en ny era. Kul! Och precis, säkert kul för barnen också :)

Ha en härlig vecka du med, fina Marie.