måndag, februari 10, 2014

Saknar ...


* * *

Jag har tänkt på henne mycket i helgen. Alla de där rörelserna och ögonkasten i vardagen, innerligt förknippade med henne.

Jag kände hennes närvaro bakom benen nyss. Såg henne ligga i sin bädd, de mjukbruna ögonen följde minsta rörelse när jag rullade köttbullar. Jag puttade ner en över kanten till skärbrädan. Mentalt gjorde jag det.

Hur lite lös hud alltid veckade sig över hundbäddskanten. Hur tassarna gjorde ljud mot trägolvet närhelst man öppnade kylskåpet. Värmen, hundhåren, hur hon log och visade tänderna.

Det är kanske märkligt, men det är fortfarande ofattbart att hon är borta. Det känns som om hon är på hälsohem och snart ska trava in här hemma igen.

Jag längtar efter henne så att det gör ont inuti.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag vet hur det är att mista en kär gammal fyrbent vän. Många, många tårar.

Men så ändå, inser att det finns fler fyrbenta som behöver och vill ge kärlek. Och hjärtat räcker till för fler, hur konstigt det än kan låta.

I mitt hjärta finns det många änglatassar, en del av dem fick en alldeles för kort tid på jorden. Vi gav dem det bästa av liv.

Tiden läker inte såren, man lär sig leva med saknaden.

Stor kram
Mari

Anonym sa...

Vi är många som har en STOR saknad i våra liv.Hemi var min stora hundkärlek.Mormor Ann

Mari sa...

Tack för dina fina, inkännande ord Mari. I morse kom min dotter ner och berättade att hon drömt att vi skulle ta hand om en omplaceringshund, men att någon annan köpte den precis före oss. Hon var berörd och ledsen och vi pratade en stund. Hon, liksom vi, saknar ett husdjur och den lilla hamstern som hon drömt om har hon inte nämnt. Hon vill att vi ska ha en hund. Vi har också börjat drömma lite smått. Om en fyrbenting, men vi skyndar långsamt.

Och igen, tack för fina ord. Kram.

Ja, mamma / mormor. Visst är det så. Jag vet vad Hemi betyder för dig och jag blir varm i hjärtat när jag tänker på er två. När hon sov på huvudkudden intill dig och du vaknade av att hon tittade på dig. Så pussade hon dig på munnen och sov vidare. Fint.

Kärlek från mig.