onsdag, juli 02, 2014

Asiatisk lax med teriyakinudlar



* * *


Lax

laxfiléer
4 st runda rispapper (som man brukar göra vårrullar av)
½ dl rapsolja
1 ½ tsk sesamolja
3 tsk wasabipasta
gari (inlagd ingefära, används till sushi)
1 dl skivad salladslök
2 msk sesamfrön

salt & peppar


Gör så här:
Doppa ett rispapper i rykande hett vatten, cirka tio till femton sekunder. Lägg på en ren, fuktad kökshandduk. Lägg på en laxfilé, pensla ut wasabi, lägg på gari och strössla över salladslök samt salt och peppar. Vik över rispappret så att du får ett paket. Pensla med oljeblandningen. Upprepa på resten av risarken / laxen.
Strössla sedan över sesamfrön.
Ställ in i ugnen i 20 minuter i 200 grader.


Teriyakinudlar med grönsaker

200 g nudlar
3 morötter
100 g sugar snaps
100 g vitkål
1 tsk sambal oelek
1 dl teriyakisås
1 dl hackade jordnötter
koriander

Gör så här:
Tillaga nudlarna enligt instruktionen på paketet. Denna gång hade vi risnudlar, de lägger man i kokande vatten som man hällt upp från vattenkokaren. Efter cirka tre minuter är de klara. Annars brukar vi ha shiraktinudlar, luktar inte så gott när man öppnar paketet, men är goda att äta. De bara sköljer man och värmer.

 Strimla morötter, vitkål och sockerärtor. Woka i sesamolja och sambal oelek tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt nudlarna och teriyakisåsen. Toppa med jordnötter och koriander.

Inspirationen till receptet kommer från Jills mat, men med lite egen variation.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Tackar! Detta ska vi pröva :) /Johanna B

Anonym sa...

Tackar! Detta ska vi pröva :) /Johanna B

Mari sa...

Hoppas ni gillar :)