lördag, juli 05, 2014

Kafferepets bästa samling II


* * *

Den första ledigdagen. Vaknar strax före nio. Bultande huvud. Har sovit alldeles för länge för vad min kropp - och framför allt nacke - tycker om.

Tar en stilla morgon. Pardörrarna på vid gavel. En tur i trädgården. Den första jordgubben är nästan nästan mogen. Dricker påtår. Rostar nötter till kesobröd.

Snart ska jag och min lilla familj åka ner till staden, innan vi lämnar Siri hos mormor på stugan. De ska åka båt och köra gräsklippartraktor medan vi åker på inflyttningsfest.

En lördag. Den första i semestern.

Men först; det sista jag gjorde på jobbet innan jag stängde ner. Jag och Ewa Tanmark har samlat hennes Kaffereps-sidor från året som gått i ett nät-magasin.





4 kommentarer:

Lisa sa...

Härligt! Tack!

Catarina sa...

Å har du jordgubbar. Vi har någon liten grön som precis börjat växa.
Men vi har inget växthus, de står bara fritt ute i landet. Jag får intala mig det där om "den som väntar på något gott".

Mari sa...

Vassego : ), Lisa!

Ja, en som är nästanmogen, så där att man skulle kunna plocka den nu, men gör rätt att vänta till imorgon. Vi har inte heller växthus, våra växer i pallkragar men står nog rätt bra till med sol och lä. Och precis Catarina - den som väntar på något gott - och även om de egna är godare så ska jag köpa minst en förpackning imorgon och mumsa på ; )

Ewa sa...

Kram!!!