lördag, juli 26, 2014

Och värmen


* * *
Jag har haft tre veckor med exploderande sommarvärme och semester. Egentligen är hösten min favoritårstid. Jeansen, gympadojjorna, en tröja och solskenspromenader bland bärnstensfärg och hög, klar luft.

Men jag tänker att denna förlamande värme är bra för mig. Den tvingar mig ner i varv. Bara sitta på stranden. Känna vinden, sanden. Det är många år sedan jag badade sist, men nu har jag badat. Simmat. Lekt i vattnet med Siri. Utan minsta andningsuppehåll eller kyla. Bara svalka.

Och ryggen och nacken är bättre. Mycket bättre än på länge. Så bra att det bara nyper och knakar då och då. Ställer fortfarande väckaren om morgnarna för att inte sova för länge för nacken, men har inte lika ofta huvudvärk av natten. Har också börjat kika på nya sängar, efter att ha sovit i en ny, skön i Stockholm.



Så jag är i skuggan. I solen. Badar. Parallell-läser tre böcker samtidigt. Äter bär från trädgården. I torsdags var jag och Siri på musikquiz på Pensionatet med fina vänner. Sedan såg vi Ernst tillsammans innan jag och Siri strosade bland karusellerna vid tio-tiden om natten. Spontant mötte vi upp vänner för ett glas vin på Nodo. Festivalen nära, men inte inpå.

Så har vi sett Lisa Miskovsky, haft vänner på middag. Vi satt ute med tänt ljus till midnatt. Över tjugo grader varmt. Välsignat.



Och i dag, i dag har vi få planer alls. Kanske träna. Cykla in för allsång med Anders Lundin i kväll när det svalkat av lite. Ta en drink, låta Siri beundra karusellerna i nattljus. För så enkelt är livet just nu. Precis som det behöver få vara under semesterveckorna.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver så fint! Trevlig sommar! //Sara

Mari sa...

Tack Sara. Det värmer! Kram och trevlig (fortsatt) sommar till dig med!