fredag, augusti 08, 2014

Gårdsägg


* * *
Klibbig fredagkväll. Men skönt är det, att sovrummet är svalare när man går och sover om kvällarna. Första arbetsveckan har rullat förbi. Sitter och väntar på några vänner som kommer för te, sedan ska jag träna och se Ernst inreda sovrum med Siri.

I helgen ser jag också fram emot stilla frukost, med boveteknäcke och perfekt kokta ägg. När Markus fyllde år fick han en helg korg med finheter. Bland annat dessa ägg. Hönorna har strosat runt på en hemtrevlig gård, jag har själv träffat dem. De pickade efter mat vid våra fötter när vi hade bokklubb senast.

Och så inleder vi en fyrstegsraket av firande. Siri fyller åtta till veckan och på lördag lunchar / fikar vi på stan med mamma eftersom hon är bortrest på Dagen. Och så kommer Siris bästa vän, som också hon är bortrest på Dagen, och firar med filmkväll och översovning.

Vi skall faktiskt också besöka Noliamässan. Mat och sängar är våra mål.

Sedan tänker jag förstås göra en massa annat, där i luckorna. Som inbjudningskort, till exempel. Sådant tar vi på roligaste allvar, i min familj. Och så Kinaschack, det ska spelas i parti och minut!



Inga kommentarer: