onsdag, augusti 20, 2014

Min klassiska lunch


* * *
En stående klassiker till lunch. Proteinsmoothie med en klick osötat jordnötssmör som en skatt i mitten och topping av hemrostad müsli, färska blåbär, torkade mullbär, någon jordnöt och kanel.

Och så grönsakerna som finns hemma, tillsammans med zucchiniskivor från våffeljärnet. Salt, en liten dutt sötstark senap och en skiva ost på varje sida om zucchinislantarna. Sedan blir de sådär perfekt knapersega utanpå och mjukt krämiga inuti.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, ser jättegott ut! Kör du alla grönsakerna i våffeljärnet? Proteinsmoothie, hur gör du den utöver de ingredienser du nämner?
Blev väldigt sugen på att prova både smoothien och grönsaksblandningen.

Mari sa...

Det är gott :) Nej jag kör inte alla grönsakerna. Zucchini är min favorit, tvåa kommer aubergine och sockerärtor är också goda. Men som sagt zucchini med ost är bäst! Smootien låter kanske konstig, men är enkel. Mixar fem, sex isbitar med antingen ett halvt skuret fruset äpple eller några frusna broccolibuketter och vatten / mjölk / kallt hälsosamt te. Häller i en skopa av Holistics vaniljproteinpulver (Holistic har fina saker tycker jag, proteinpulvret innehåller bland annat matsmältningsenzymer)samt nymalen kardemumma och sötströ eller honung och mixar igen. Sedan häller jag upp i glas och toppar med allehanda godsaker. Testa - det är finemang. Både vackert och gott.