torsdag, oktober 09, 2014

Studenter, böcker



* * *
Läser med intresse om Patrick Modiano, årets Nobelpristagare i litteratur. Förra årets pristagare - Alice Munro - läste vi i bokklubben. Även denna författare blir jag sugen på, nu vågar jag nog fler, för första gången kändes lite läskig. Skulle jag ens förstå någonting?

Vackra omslag är det på hans böcker också.

Patrick Modiano.

Annars märks det att dagarna går i ett. Få saker kommer ur händerna, förutom det vardagliga. Men det extra, pysslet, bilderna jag ser i huvudet och måste fånga. Allt sådant sätts på paus. Och jag saknar det.

Men i dag har jag varit på journalistutbildningen och träffat två grupper studenter. Pratat redigering, korrekturläsning och diskuterat form, färg och rubrikval. Kerning och radavstånd. Det är så roligt att träffa dem och resonera. Inspirerande. Och att det kan bli så olika, unikt, då alla ändå fått samma material.

Ikväll hade Siri ett starkt önskemål om att jag skulle yoga till Shiva Rea. Hon brukar vara nöjd med vad jag än yogar till, men nu önskade hon starkt och jag lyssnade.

Så efter denna "Earth flow pratice" känner jag mig varm, både utanpå och inuti.


2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Mmmm, hade faktiskt inte hört talas om årets pristagare (heller...) men det är lite av charmen för mig. Att upptäcka nya bekantskaper inom den litterära världen. Skulle verkligen vara sugen på att starta en bokklubb här också, men det var ju det där med tiden...

Läser om dina äventyr på Journalistutbildningen och inser att jag saknar att undervisa. Det är inspirerande att vara "gästlärare" på Universitetet. För några år sedan gjorde jag ett antal inhopp där.

Hoppas ni får en fin helg. Kanske lite snö? Här kurar vi i soffan med 1 snorig näsa, en läsgirig 6-åring och en frusen mamma.

Mari sa...

Ja, jag har varit lite rädd för att läsa Nobelpristagare. Sådär respektfullt rädd, jag kanske inte förstår någonting? Men har jag läst en kan jag läsa fler, tänker jag och har reserverat en av Murano på bibblan. Det är också tjusningen med bokklubb, att man stiftar bekantskap med sådant man inte hittat eller valt själv. Men jag vet ... tiden, tiden.

Jo, det är kul att träffa studenter, och så får man möjlighet att reflektera kring sitt jobb på ett sätt jag sällan annars gör. Inspirerande!

Vi har en skön hemmahelg, ingen snö ännu - men den är nära. Jag har ju hellre regn och plus än snökallt - men jag vet att jag är rätt ensam om det önskemålet.

Hoppas att ni är kurerade nu allihopa och att mamman är varmare om tassarna. Stor kram!