torsdag, september 03, 2015

Mer drömfång


* * *
Den här varianten av drömfångare ~ med ametister ~ köpte Siri när vi besökte Kristallrummet i Gamla stan / Stockholm i somras. Den butiken står alltid på programmet. Och filialen som finns duger inte, det är den i gränderna som gäller.


De här bilderna tog jag när vi precis hade kommit hem. Det är märkligt, nu känns det nästan overkligt länge sedan vi var på resa. Och så var det nyss.

Som att det nyss var måndag, och nu är det strax tid för fredagsmys.


Trollunge. Älskad.

Nu ikväll träffade vi pappa på hans jobb och drack kaffe. Jag skulle cykla hem en trehjulig cykel för vintertransport (men det kräver sin övningscykling, inte helt lätt att svänga) därifrån.

I alla fall hängde det en rejäl Sverigekarta på väggen där.

Siri fick stå på stol för att finna Piteå och krypa ihop mot golvet för att kunna pricka in Malmö och Flyinge. Fint perspektiv på sommarens bilresa.

Och resan tänkte jag återkomma till. Tanka in bilder från mobilen och minnas tillbaka här, med ett tangentbord tillgängligt, istället för bara mobilens begränsade möjligheter.

Men det blir en annan kväll. Nu är det tid för te och Mad men.


4 kommentarer:

Kurt Lundberg sa...

Kul att ses i kväll!
Tack för fikat.

Kram //K

Mari sa...

Det var jättekul att ses. Och varsågod för fikat, det var så lite :) Nu ska jag övningscykla. Och googla motorer. Kram!

Anonym sa...

Fina Mari, tack för att du skriver en blogg, tack för dina fina ord som själen och sinnet får ta del av i dina inlägg.

Jag ogillar att skriva kommentarer på bloggar överhuvudtaget, men nu tänkte jag att du kanske hade några tips... Familjen våran skall åka till Stockholm snart, premiärbesök för vissa av oss, för andra inte. Med oss har vi två jämnåriga barn som din dotter, har du några tips vad vi borde hinna med där, se/besöka? Det enda vi har på programmet är Gröna Lund samt promenad i Gamla Stan, så tipset här ovan, om Kristallrummet, har jag redan skrivit upp. :)

Hälsningar och fortsätt länge länge till med din blogg!

/Frun i byn

Mari sa...

Hej Frun i byn, vad glad jag blir av dina fina ord! Kristallrummet, ja. Trångt och litet, men en pärla om man tycker om bergskristaller och ametister och annat som glittrar :) Finns både dyrt och billigt där.

Annars i Stockholm ... det vi har gjort med Siri som vi alla har uppskattat är Naturhistoriska museet, där finns väldigt mycket att se och uppleva. Jättefint gjort. Hallwylska museet / palatset kan kanske verka tråkigt vid första anblick, men en guidad tur där var otroligt bra. De är prisbelönta för sina guidningar vet jag. Skansen är såklart fint och en klassiker, liksom Vasamuséet. Vet inte om ni vill ha restaurangtips, men Flippin burgers och Ljunggren är två schyssta ställen men skön stämning och god mat. Gildas på söder för mysig lunch. Jättegoda varma surdegsmackor, fint fika och goda sallader. Därutanför finns det en fin lekpark också.

Så kul att åka till Stockholm. Jag kanske följer med i en väska ;)