måndag, februari 08, 2016

Med korv, lax och kyckling bygger vi matveckan


Snabb lunchmat på bild: Kokta ägg, gravad lax, majjo (Hellmans är godast om man ska äta köpes, tycker jag), MCT-olja, balsamvinäger och grönsaker.


* * *
Rodde ihop veckans matschema med fyra barn i huset och en busig hundvalp. Men det gick finfint och sedan handlade jag medan Siri hade sin söndagsyoga. Känner hur rutinerna och valen av råvaror är rotat sedan länge. Intressant att reflektera kring.

Nu när Mello har dragit igång så följer vi vår tidigare tradition att äta lördagsmiddag framför tv:n. Varken jag eller maken är egentligen intresserade av musiktävlingen, men det är en rolig familjehändelse. Helgen som var åt vi tapas, nästa tävling blir det lite plockmat med störst fokus på en mästerligt god tonfiskröra.

I går åt vi en köttfärslimpa som får många tummar upp. Till det ugnsstekt lök och broccoli tillsammans med en kall sås med bas på hemgjord aioli.


I veckan äter vi:


Måndag
Stekta kryddiga korvar med hög kötthalt, köpta på kort datum.
Broccolimos med smör och parmesanost.
Sallad med tomater och fetaost.

Tisdag
Lax i ugnen med dillpesto.
Kålchips.
Sallad.

Onsdag
Pastasås på ajvar, grädde och stekt kyckling.
Vitkåls"pasta".

Torsdag
Morotssoppa.

Fredag
Paj utan botten med varmrökt lax och färsk spenat.


Inga kommentarer: