torsdag, februari 25, 2016

Några favoriter: Mellanmål


* * *
För ett tag sedan gjorde jag ett roligt jobb.

Bilder och recept på snabba, mättande och goda mellanmål. Såklart med hälsotänk också.


Jag tänkte visa lite av resultatet.


Kanske inte barnvänligt, men snabbt för vuxna. Och så innefattar det kaffe!

Ägglatte låter läskigt, men det är faktiskt gott. Jag mixar rykande hett kaffe med ett rått ägg och en matsked kokosfett, eller MCT-olja. Varierar med kanel, kardemumma eller vaniljpulver.


Perfekt att göra ena dagen för att ha färdigt andra.

Overnight oats med mixade hallon. Blandar keso, kesella, havregryn och kokosmjölk samt vaniljpulver. Häller i burk. Mixar tinade hallon med honung eller stevia och toppar med.


Får den stå över natten i kylen blir den härligt krämig.

Lite som en hälsosammare variant av risifrutti.


Mellanmålsbollar för sötsuget. Mixade på torkade aprikoser, cest och saft från blodapelsin, kokos och havregryn bland annat.


Blir skönt sega-fräscha i konsistensen.


Smoothie på riven ingefära, frusna mangobitar och ekologisk äppeljuice. Lite kanel och annat gott så är man i hamn. Funkar också att spara i kylen till dagen efter.


Hård brieost som är skuren i bitar och körd i mikrovågsugnen. Blir krispiga och goda när de får svalna en stund. Gott snacks till fördrinken, kanske.


Bästa saken att ha hemma. Majskakorna kom när det skrevs som mest om farorna med riskakor. Dessa finns på samma ställe i affären och är så mycket tunnare än risvarianten.


Så mycket bättre om det är pålägget man vill åt. Här mosade jag ihop fetaost med creme fraiche och skar en avokado i skivor. Enkelt och gott.


Så här är en liten samling av varianter på sådant vi fixar hemma.


Funkar lika bra som mellanmål, frukost, att ta med i bilen på resa eller att avsluta dagen med.

Snabbt, mättande och i fina färger.



Inga kommentarer: