måndag, maj 09, 2016

En halvgjord matplanering




* * *

För ett tag sedan åt vi fetaostpaket till snabbgrillad sallad. Gott med citron, chiliflakes och honung till fetaostens sälta och krämighet. Gott till lax och kyckling om man så önskar.

Den här veckan äter vi annat till laxen. Och matplaneringen blev bara halvgjord. Vi orkade inte mer efter långspring och räfsning och rensning av gården samt en utryckning för att plåstra om blödande kompis till Siri i söndags. Dessutom åker min skäggige, älskade bort för snowboardåkning i Riksgränsen en vecka, så jag och tjejerna får helt enkelt ta det på volley.

Måndag
Hundkurs = snabbt.
Vi åt pasta carbonara. Istället för bönpasta åt vi en klassisk glutenfri pastavariant. Minns inte märket men den absolut godaste jag har smakat.

Tisdag
Laxtisdag, såklart.
Citronstekt lax med broccoligratäng på ägg, riven ost, grädde och ädelost.

Onsdag
Snabbstekt wasabi- och sesammarinerad tonfisk. Sallad med dressing på risvinäger. Finstrimlade morötter och avokado.

Sedan har jag bokklubb hemma och då tänkte jag baka smulpaj. Jordgubbar, hallon och rabarber får samsas med täcke av mandel, nötter, kokos och smör. Till serveras råkräm.

Torsdag och fredag
Det återstår att se. Mycket möjligt att det blir frukost-till-midddag-varianter med omelett eller smoothie.



Inga kommentarer: